انتشار اسناد مداخلۀ پنتاگون در ده‌ها کشور جهان | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

انتشار اسناد مداخلۀ پنتاگون در ده‌ها کشور جهان

مدرسۀ رسمی نیرو‌های ویژۀ آمریکا سند جامعی را از مداخلۀ مستقیم آمریکا از طریق حمایت از هم‌پیمانان داخلی در ده‌ها کشور جهان منتشر کرد.

مدرسۀ رسمی نیرو‌های ویژۀ آمریکا سند جامعی را از مداخلۀ پنتاگون در ده‌ها کشور جهان منتشر کرد. به نقل از شبکۀ تلویزیونی «المیادین» این سند که به چند دهه گذشته اشاره دارد به مداخله مستقیم آمریکا از طریق حمایت از هم پیمانان داخلی در برخی از کشور‌ها پرداخته و نکته قابل توجه در اطلاعات ارائه شده این است که در برخی از کشور‌ها بیش از یک بار مداخله شده است.

خبرنگار المیادین در این‌باره گزارش داد، «ویل اروین»، گزارشگر رسمی دانشگاه فرماندهی مشترک نیرو‌های ویژه آمریکا و از جنگجویان قدیمی نیرو‌های ویژه، در این سند که در ۲۵۰ صفحه منتشر شده است, ۴۷ مورد از این مداخلات را از سال ۱۹۴۱ تا ۲۰۰۳ بر می‌شمرد.

اروین در این سند ضمن اشاره به مدت زمان و هدف از مداخله، از کشور‌هایی مثل کوبا، نیکاراگوئه، آنگولا، کویت، افغانستان، لائوس، کامبوج، عراق، کوزوو، صربستان و لهستان به‌عنوان مهم‌ترین کشور‌هایی یاد می‌کند که در این زمینه هدف آمریکا بوده‌اند.

بر اساس این سند هدف از مداخله در کشور‌های مختلف جهان، تعطیل، اجبار و براندازی نظام‌های حاکم بیان می‌شود و به این نکته اشاره می‌شود که اجبار در دو سوم موارد و براندازی در یک سوم موارد موفق بوده است.

نویسندۀ گزارش می‌افزاید، میزان موفقیت عملیات مداخله‌جویان در زمان جنگ، دو برابر زمان صلح بوده است. هرچند اساس کار این گونه بود که از مقاومت مسالمت‌آمیز مخالفان مسلح در دیگر کشور‌ها حمایت شود، اما موفق‌ترین عملیات زمانی انجام شد که واشنگتن به صورت مستقیم از حملات نظامی در دیگر کشور‌ها حمایت کرد.

در این گزارش از درز اطلاعات امنیتی به‌عنوان اصلی‌ترین عامل شکست بیست مورد از این نوع عملیات یاد شد که عملیات سال ۱۹۶۱ خلیج خوک‌ها نمونه‌ای از این نوع شکست است.

این گزارش از افغانستان به عنوان دیگر کشور هدف در عملیات مداخله‌جویانه یاد می‌کند و می‌افزاید، هدف در افغانستان کوتاه‌مدت و برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی بوده است.

نویسندۀ این گزارش حمایت شوروی از مقامات وقت افغانستان را خطری بزرگ برای آمریکا می‌خواند و می‌افزاید، تمامی مداخلات وزارت دفاع آمریکا در کشور‌هایی انجام شده است که نظام حاکم بر آن‌ها یا از طرف نیرو‌های اشغالگر متجاوز حمایت می‌شدند یا تحت حمایت نظام‌های سرکوبگر بیگانه بودند که مقصود روسیه و چین به عنوان دو دشمن اصلی آمریکا در جهان است.

منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان

دفتر سایت، این سند را از طریق جستجو در اینترنت پیدا کنید