بحرین یکه‌تاز دوستی با رژیم صهیونیستی | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

توضیح: «گزارشات و تحلیل­های راهبردی ارائه شده از منابع معتبر داخلی و خارجی صرفاً برای آشنایی و تنویر افکار نخبگان و مدیران راهبردی کشور با تحلیل­های راهبردی روزآمد بوده و لزوماً منطبق با دیدگاه­ها و نظرات دانشگاه عالی دفاع ملی نمی­باشد.»

بحرین یکه‌تاز دوستی با رژیم صهیونیستی

«خالد بن احمد آل خلیفه»، وزیر خارجه بحرین اخیراً سخنانِ جنجالی در خصوص رابطه با رژیم صهیونیستی مطرح کرده است. وی در مصاحبه با رسانه‌های رژیم صهیونیستی به صراحت گفت که منامه به‌دنبال عادی‌سازی روابط با تل‌آویو است.

وی گفت: «ما معتقدیم که رژیم صهیونیستی کشوری است که می‌ماند و ما می‌خواهیم روابط بهتری با آن داشته باشیم. می‌خواهیم با آن صلح کنیم.»

وی در ادامه می‌گوید: «این اتفاق باید مدت‌ها پیش رخ می‌داد. صحبت کردن با کسانی که با آن‌ها اختلاف دارید، همواره گامی است که نهایتاً به کاهش تنش منجر می‌شود.»

این سخنان وزیر خارجه بحرین اعتراضات زیادی را در منطقه به‌دنبال داشت. جنبش حماس اعلام کرد که این سخنان بیانگر ارادۀ شوم علیه مسئلۀ فلسطین است و حماس با قدرت و اراده با تمام طرح‌هایی که به‌دنبال حذف مسئلۀ فلسطین است، مقابله خواهد کرد. هرکس که در کنفرانس بحرین شرکت کرده است، پشیمان خواهد شد. حماس هم چنین تأکید کرد که وقتی وزیر خارجه بحرین می‌گوید رژیم صهیونیستی به وجود آمده تا بماند و بخشی اصیل از منطقه است، نشان دهندۀ ارادۀ خبیث و شومی است که بر این کنفرانس‌ها حاکم است و هدف از آن حذف مسئلۀ فلسطین است.

روابط بحرین و رژیم صهیونیستی از دیرباز شاهد وجود نوعی دوستی و پیوند بوده که این مسأله همواره اعتراض گروه‌ها و اقشار آزادی‌خواه را در بحرین به دنبال داشته است. جمعیت الوفاق بحرین طی بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات وزیر خارجۀ این کشور مبنی بر اینکه منامه خواستار صلح با رژیم صهیونیستی است، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از نگاه همۀ بحرینی‌ها دشمنی غاصب است. هرآنچه که از زبان وزیر خارجه بحرین عنوان شده محکوم و کاملاً مردود است. الوفاق اظهارات خالد بن احمد آل خلیفه در حمایت از رژیم صهیونیستی را اظهارات بی سابقه توصیف کرده و نشان از انزوا و جدایی رژیم استبدادی با مردم بحرین دانسته است.

وزیر امور خارجه بحرین در سخنانی که بیشتر بوی توجیه کردن می‌دهد مدعی شده بود که نشستِ منامه گامی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست. این در حالی است که ماهیّت این نشست، دفاع از حقوق نامشروع رژیم صهیونیستی و پایمال کردن حقوق مشروع فلسطینی‌ها بود.

به نظر می‌رسد تلاش آمریکا برای برگزاری این نشست و کنار هم قرار دادن مقامات عرب و صهیونیست در راستای علنی کردن روابطی صورت می‌گیرد که پیش از این پنهانی بوده و اینک زمان آن فرا رسیده تا در چارچوب معاملۀ قرن این روابط نیز علنی شود. نشستِ منامه بیشتر از آنکه یک نشست برای بررسی مسألۀ فلسطین و رژیم صهیونیستی باشد به مثابه جشنی برای عادی‌سازی روابط اعراب و صهیونیست‌ها بود.

بحرین که در کنار عربستان و امارات، به‌جای رژیم صهیونیستی، ایران را دشمن شماره یک خود می‌داند در این خصوص با رژیم صهیونیستی هم پیمان شده و برای ایستادن در برابر ایران و محور مقاومت در منطقه تلاش می‌کند. البته در این بین نباید از منافع اقتصادی دو طرف از تقویت روابط مذکور غافل ماند.

سفر هیأت‌های سیاسی و اقتصادی صهیونیستی به بحرین و مجیز گویی‌هایِ مقامات این کشور به‌ویژه وزیر خارجۀ آن در قبال تل‌آویو و مقامات صهیونیست و اخیراً نیز برگزاریِ نشست منامه در راستای اجرای فاز نخستِ معاملۀ قرن و کنار گذاشتن مسألۀ فلسطین که با شکست و بی‌توجهی نیز رو به رو بوده همه و همه در همین قالب می گنجد.

بحرین که از نبود دموکراسی و آزادی‌بیان و هم‌چنین شدّت گرفتن سرکوب آزادی‌خواهان و انتقادات بین‌المللی علیه عملکرد مقامات این کشور در قبال ادارۀ مخالفان رنج می‌برد، همواره می‌کوشد تا با وارد شدن در موضوعات مهم منطقه‌ای و جهانی در واقع از انزوای به وجود آمده علیه این کشور کاسته و نشان دهد که یک بازیگر فعال و مؤثر در منطقه به شمار می‌رود. به همین دلیل میزبانی نشست معاملۀ قرن را پذیرفته و تلاش می‌کند به‌صورت بی‌سابقه‌ای از عادی‌سازی روابط و صلح با رژیم صهیونیستی دم بزند تا با فرافکنی، خود را از بار مسئولیت اوضاع نا به‌سامان داخلی و اعتراضات مردمی علیه رژیم آل‌خلیفه نجات دهد. در همین راستا بحرین، عربستان و امارات را که به خود جرأت برگزاری این کنفرانس در خاک کشورشان را نداده‌اند کنار زده و با پذیرش بار مسئولیتِ سیاسیِ میزبانی این نشست تلاش می‌کند تا نام خود را در عرصۀ تحولات جهان بر سر زبان‌ها بیندازد.

آل خلیفه در حالی از صلح و آشتی و دوستی دم می‌زند که تانک‌های سعودی و اماراتی تحت عنوان سپر جزیره، ملت بحرین و آزادی‌خواهان این کشور را تکه‌تکه کردند. آل خلیفه در کنار عربستان، مصر و امارات نه تنها کشور دوست و برادر خود یعنی قطر را تحریم کرده بلکه جنبش حماس را که در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی ایستاده، تروریستی می‌خواند و امروز بدون در نظر گرفتن کارنامۀ سیاه خود از صلح و دوستی با رژیم صهیونیستی صحبت می‌کند.

گرچه نشست منامه نتوانست نتایج مورد نظر خود را در خصوص اجرای معاملۀ قرن محقق سازد اما زمینه را برای اعلام عادی‌سازی روابط میان برخی کشورهای عربیِ حوزۀ خلیج‌فارس و رژیم صهیونیستی مهیا کرده است.

به نظر می‌رسد این سخنان وزیر خارجۀ بحرین و اعلام علنی دوستی با رژیم صهیونیستی، گام نخست در راستای اجرای معامله قرن به شمار می‌رود و در مرحلۀ آتی باید منتظر اقدام مشابه از سوی حکام عربستان و امارات در علنی کردن روابط خود با رژیم صهیونیستی و برافراشته شدن پرچم این رژیم غاصب در خاک کشورهای مذکور باشیم چرا که پروژۀ صهیونیستی کردن حاکمان این کشورها از دیرباز آغاز شده و اکنون با مطرح شدن طرح آمریکایی معاملۀ قرن شدّت بیشتری یافته و بی پرواتر از قبل در مجامع بین‌المللی مطرح می‌شود.

منبع تحلیل: خبرگزاری فارس

بحرین یکه‌تاز دوستی با رژیم صهیونیستی