حکمرانیِ اسلامی موضوعی اساسی در گامِ دوم انقلاب است | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

حکمرانیِ اسلامی موضوعی اساسی در گامِ دوم انقلاب است

سردار سرتیپ پاسدار «احمد وحیدی»، رئیس دانشگاه و پژوهشگاهِ عالی دفاع ملی و تحقیقاتِ راهبردی صبح روز دوشنبه (20 آبان 1398) در اولین همایشِ ملی حکمرانیِ اسلامی که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: «بی‌تردید حکمرانی یکی از موضوعاتِ اساسی و زیربنایی است.»

وی ادامه داد: «بعد از ۴۰ سالِ اول انقلاب، موضوعِ حکمرانی موضوعی اساسی است و به همین دلیل، مدرسۀ حکمرانی در این دانشگاه ایجاد شده است تا به نظریه‌پردازی و تئوری‌سازی کمک کند.»

سردار وحیدی با بیان اینکه این مدرسه با موافقتِ رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) راه‌اندازی شده است، افزود: «ما رقیبِ دیگری داریم و آن حکمرانی بنا شده در غرب است؛ حکمرانی در غرب، جامعه را در برابرِ مخاصمه و برایِ ترک مخاصمه تعریف کرده است، اما در مقابل، حکمرانیِ اسلامی می‌خواهد جامعه را به صلاح برساند.»

سردار وحیدی دربارۀ اهداف همایشِ ملی حکمرانی اسلامی هم گفت: «ما در این همایش به دنبالِ این هستیم که قدمی در جهتِ تحققِ مفاهیم حکمرانی اسلامی که براساسِ ولایت اسلامی است، برداریم و بر این اساس، راهِ نجاتِ جوامع غیر اسلامی، رجوعِ آن‌ها به ولایت اسلامی است.»

سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری»، رئیسِ ستاد کل نیروهای مسلح که در این همایش حضور داشت، گفت: «حکمرانیِ اسلامی موضوعِ بسیار مهم و اساسی و به‌عنوانِ گام اول است و امید داریم که بتوانیم با آموزشِ مناسب بتوانیم در این مسیر موفقیتِ بیشتری داشته باشیم.» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: «امروز بر همه آشکار شده که حکمرانی‌ها براساسِ مکاتبِ انسانی مانند سوسیالیست و لیبرالیسم راه به جایی نمی‌برد، انقلابِ اسلامی یک ایدۀ جدیدِ حکمرانی را معرفی کرده است.»

سرلشکر باقری، افزود: «امام خمینی(ره) این ایده را مطرح کرد که براساس فرامینِ الهی می‌شود یک نوع حکومتِ الهی را تشکیل داد، انقلابِ اسلامی با نفیِ طاغوت داخلی و نفی استکبار جهانی و سردادنِ شعار نه شرقی و نه غربی تلاش کرده که کشور را براساسِ فرامین الهی اداره کند.»

وی همچنین شفافیت و مبارزه با سوء استفاده از قدرت را از دیگر اصولِ حکمرانی در اسلام و حکومتِ امام علی(ع) دانست و ابراز کرد: «عدالت از اصولِ اساسی در حکومتِ امام علی(ع) بود و ایشان می‌فرمودند که اگر بیت‌المال را کابین زنانتان کرده باشید آن‌ها را باز پس می‌گیرم، عدالتی که مطلوبِ حکومت اسلامی است و می‌تواند موجبِ رضایتمندی مردم شود، آن چیزی است که چند وقتی است به‌خوبی پیش گرفته شده، هر چند که خوشایند عده‌ای نباشد.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ضرورتِ تشکیل دانشگاهِ حکمرانی، اظهار کرد: «آموزشِ حکمرانی برایِ آینده و پیشرفتِ انقلاب اسلامی بسیار مهم است، زیرا شاهدِ در حالِ کنار رفتن نسلِ اول انقلاب و روی کار آمدنِ نسل‌های بعدیِ انقلاب هستیم پس باید تجاربِ گرانبهایِ سال‌های گذشته به آن‌ها منتقل شود.»

سردار سرلشکر پاسدار «محسن رضایی»، دبیرِ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در سخنانی گفت: «در جامعه گروه‌هایِ مختلفِ اجتماعی حضور دارند اما مهم‌ترین سؤال در تمامیِ جوامع این است که چگونه می‌توان این گروه‌ها را هدایت کرد تا به پیشرفت برسند.» وی افزود: «تجربه ثابت کرده که آزادی و عقلِ فردی و لیبرالیسم نمی‌تواند جامعه را به پیشرفت برساند، اما اگر حکمرانیِ واحدی وجود داشته باشد، می‌توان پیشرفت کرد.»

سرلشکر رضایی با بیان اینکه ظرفیت و قابلیتِ رهبریِ جامعه، در حکمرانی مؤثر است، گفت: «اگر ظرفیتِ یک فرد که مدیرِ یک کشور است پایین باشد و بخواهد با تندخویی صحبت کند، نمی‌تواند به خوبی حکمرانی کند.» وی ادامه داد: «ما باید بینِ رهبری و مدیریت ارتباط ایجاد کنیم؛ باید توجه کنیم که در موضوعِ انهدام پرندۀ آمریکایی چگونه عمل شد که ایالات متحده سیلی می‌خورد و هیچ غلطی هم نمی‌تواند بکند؛ این به‌خاطرِ ارتباط درست رهبری و مدیریت است.»

وی افزود: «پیشرفت در حوزۀ نظامی سیاسی و اجتماعی نشان می‌دهد که ما فقط در حوزۀ اقتصاد و فرهنگ مشکل داریم و فقط باید آن را حل کنیم، به طورِ مثال اگر در بحثِ اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی قانونِ آن را تصویب و دولت اجرایی می‌کرد، شاید چنین مشکلاتی رخ نمی‌داد.»

منبع خبر: خبرگزاری دفاع مقدس

حکمرانیِ اسلامی موضوعی اساسی در گامِ دوم انقلاب است