رئیس مجلس شورای اسلامی: نمایندگان مجلس چشمان قوه قضاییه هستند | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

رئیس مجلس شورای اسلامی: نمایندگان مجلس چشمان قوه قضاییه هستند

رئیس‌مجلس شورای اسلامی با تأکید بر‌اینکه قوه قضاییه باید تکیه‌گاه مردم باشد، گفت: «اظهار‌نظر افراد در قوه قضاییه باید صرفا بر اساس قانون بوده و رنگ و بوی جناحی نداشته باشد.»

دکتر علی لاریجانی رئیس‌مجلس شورای اسلامی در نشستی که عصر روز یکشنبه (22 اردیبهشت ماه) به میزبانی قوه قضاییه برگزار شد، با بیان اینکه این نشست با نیت اصلاح امور کشور برگزار شده است، گفت: «ریاست قوه قضاییه را به حجت الاسلام رئیسی تبریک می‌گویم و نمایندگان مجلس نیز در نامه‌ای علاقۀ خود را به ایشان اظهار کردند لذا امیدواریم تحول جدی در این قوه به وجود بیاید.»

نمایندگان مجلس طبق قانون در اظهار نظر باید مصون باشند

رئیس‌مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این جلسات باید هر 3 ماه یکبار تکرار شود چرا که حجم مشکلات زیاد است، عنوان کرد: «برای بهره‌برداری از هر جلسه نیز باید نمایندگانی از قوه قضاییه و هیأت رئیسه مجلس، موارد را پیگیری کنند تا حرکت رو به جلویی داشته باشیم.»

وی در ادامه، صیانت از نمایندگان را محل مناقشه دانست و افزود: «این موضوع باید برطرف شود چرا که در قانون اساسی نمایندگان از اظهار‌نظر مصون هستند و تفسیر برخی اینگونه است که اگر نمایندۀ مجلس مرتکب جرم نشده و فعل مجرمانه صورت ندهد در بقیۀ موارد با سایر افراد جامعه تفاوت دارد و صرفاً به خاطر لفظ و بیانی که برای مصالح کشور است و اتهام فرض شده، نباید مجرم شناخته شود.»

اظهارنظرات افراد در قوه قضاییه جناحی نباشد.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه دو قوۀ مجریه و مقننه تا حدی سبقه سیاسی دارند، تأکید کرد: اما آنجا که تکیه‌گاه مردم است عدلیه است که نباید سابقۀ سیاسی داشته باشد البته سیاسی بودن بد نیست صرفاً نباید اظهار عمومی شود و افراد در قوه قضاییه نباید کاری به جناح‌ها داشته باشند تا محل اتکای مردم محسوب شوند از این رو اظهارات افراد در این قوه باید فقط قانونی باشد، که به نفع این قوه است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر ضرورت مبارزه با فساد بیان داشت: «دخالت افراد باید در این موضوع کم شود و اطلاعات به سادگی در دسترس قرار گیرد. در قانون برنامه 5 ساله توسعه کشور بر موضوع دولت الکترونیک بسیار وقت صرف شد که باعث ریشه کنی مفاسد می‌شود و زیرساخت‌های آن نیز فراهم است اما هنوز هر بخش از حکومت کار خود را می‌کند.»

وی ادامه داد: «کارکرد قوه قضاییه باید به قوای دیگر متصل شود که اگر آقای رئیسی پشتیبانی کند امسال که سال بسیار مهمی است دولت الکترونیک در کشور رخ دهد و تمامی بخش‌های حکومت به هم مرتبط شود.»

نمایندگان مجلس چشمان قوه قضاییه هستند.

دکتر لاریجانی در ادامه درباره ارتباط مجلس و قوه قضاییه عنوان کرد: در دو حوزۀ تقنینی و نظارتی و مسائل مربوط به نمایندگان باید میان دو قوه ارتباط برقرار باشد به خصوص نمایندگان با برخی مسائل از نزدیک برخورد دارند که می‌توانند به قوه قضاییه ارجاع دهند. برای مثال دادستانی جلوی کار اقتصادی که با زحمت راه‌اندازی شده را می‌گیرد که به خاطر تصور اشتباه دادستان است البته این موارد به قوه قضاییه می رسد اما بر نمی‌گردد لذا نمایندگان باید بدانند مشکلات را با کدام بخش قوه مطرح کنند و از کجا پاسخ دریافت کنند چرا که نمایندگان چشم شما هستند که مشکلات را به شما منتقل می‌کنند.

رئیس قوه مقننه افزود: «در امور تقنینی، کمیسوین قضایی، مرکز پژوهش‌های مجلس و معاونت قوانین مجلس فعال هستند که باید با مراکز تحقیقاتی قوه قضاییه پیوند بخورند.»

زندان مجموعه‌ای برای تربیت مجرم نیست.

وی با تأکید بر اهمیت حبس‌زدایی بیان داشت: «باید موادی در قانون که منجر به افزایش حبس شده‌است، با همکاری دو قوه حذف شود چرا که زندان‌ها مجموعه‌ای برای تربیت نیستند بلکه ممکن است مجرم بیشتری بیرون بدهد پس باید کاهش یابد.»

دکتر لاریجانی با بیان اینکه اصلاح برخی قوانین در حوزه قاچاق، به بهبود شرایط کمک کرد، اظهار داشت: «لازم است چنانچه مقام معظم رهبری نیز تأکید داشتند اموال قاچاقچیان به خاطر خیانتی که به جامعه کرده اند مصادره شود و برای این مورد نیز نیاز به اصلاح قانون است.»

قوه قضاییه لایحه مقابله با خشونت علیه زنان را تعیین تکلیف کند.

رئیس‌مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره لایحه مقابله با خشونت علیه زنان گفت: «دولت این لایحه را پیشنهاد داد اما هنوز در قوه قضاییه مانده‌است لذا اگر موردی دارد باید اصلاح شده و هرچه سریع‌تر به مجلس برسد چرا که مقام معظم رهبری نیز روی این موضوع حساسیت داشتند.»

جلوی دخالت بخش‌های امنیتی در امور اقتصادی گرفته شود.

دکتر لاریجانی در حوزۀ امنیت اقتصادی، قوه قضاییه را مهم‌ترین مسئول دانست و افزود: «باید با اخلالگران برخورد کرد و در‌کنار آن از کارآفرینان نیز حمایت داشت تا افراد ثروت خود را برای تولید عرضه کنند اما گاهی بخش‌های امنیتی در امور اقتصادی دخالت‌هایی دارند که باید جلوی آنها گرفته‌شود تا رقابت نیز ایجاد شود.»

ویلاسازی در برخی روستاها، زمین‌های مناسب برای کشت برنج را از بین برده است.

وی درباره تعدی به زمین‌های کشاورزی بیان داشت: «در حال حاضر در گندم خودکفا شده و در آستانه خودکفایی در حوزه برنج هستیم و نیاز سالانۀ ما به برنج 3 میلیون تن است که در حال حاضر 2.2 تن تولید و 800 هزار تن آن از خارج از کشور تهیه می شود که اگر در حوزه کشاورزی درست عمل شود این میزان نیز می تواند در داخل تولید شود.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: «متأسفانه در حال حاضر تعداد زیادی از زمین‌های متناسب با کشت برنج به ویلا تبدیل شده، در حالی که دستور رهبری و مجلس در این زمینه جدی بود اما شاهد رشد و نمو دفاتر املاک در شهرها و روستاهایی هستیم که مناطق کشت برنج داشتند و امروز به خاطر ویلاسازی این زمین‌ها هدر رفته است در حالی که برنج در هر نقطه امکان رشد ندارد لذا خوب است به این افراد در کوهپایه‌ها زمین‌هایی داده شود تا زمین آماده برای کشت برنج به‌عنوان یک محصول استراتژیک از بین نرود که این موضوع نیز نیاز به اصلاح قانون دارد.»

منبع خبر: خبرگزاری خانه ملت

رئیس مجلس شورای اسلامی: نمایندگان مجلس چشمان قوه قضاییه هستند