کاهش قیمت نفت خام عربستان برای آمریکا | پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

کاهش قیمت نفت خام عربستان برای آمریکا

عربستان قیمت تمام درجات نفت خامی را که به آمریکا می‌رود، کاهش داد.

عربستان‌سعودی، بزرگترین صادرکنندۀ نفت جهان، قیمت تمام درجات نفت خامی را که در ماه ژوئن 2019 (خردادماه 1398) به سمت آمریکا می‌رود، پایین آورد و قیمت را برای سایر مناطق افزایش داد.

به نظر می‌رسد هدف این قیمت‌گذاری عربستان برطرف کردن نگرانی‌ها در مورد عرضۀ نفت به آمریکا پس از پایان معافیت خریداران نفت ایران باشد. عربستان از افزایش تقاضا برای نفت در آسیا و اروپا سود می‌برد.

قیمت نفت خام در آسیا برای ماه می 2019 (اردیبهشت‌ماه 1398) افزایش ‌یافت که نشان‌دهنده عرضۀ کم نفت سنگین به بازار است. عربستان سعودی اولین کشور حاشیۀ خلیج فارس است که قیمت نفت خود را ماهانه اعلام می‌کند. بسیاری کشورها نفت خام خود را کمتر از آرامکو قیمت‌گذاری می‌کنند. اوپک و متحدانش متعهد هستند عرضۀ نفت سنگین سولفور بالا را کاهش دهند. عربستان و سایر تولیدکنندگان حاشیۀ خلیج فارس این نفت را تولید می‌کنند. شرکت‌های آمریکا در حال افزایش تولید درجات سبکتر نفت از ذخایر شیل هستند. آرامکو قیمت نفت را برای تمام خریداران در آسیا و شمال غرب اروپا بالا برد و قیمت اکثر درجات نفت خام را به منطقۀ مدیترانه افزایش داد.

منبع خبر: شبکۀ العالم فارسی

کاهش قیمت نفت خام عربستان برای آمریکا