برگزاری همایش مجازی علنی سازی روابط حکام عربی با رژیم صهیونیستی

۰۸ مهر ۱۳۹۹ | ۱۵:۴۵ کد : ۱۶۵۵ اخبار دانشگاه
برگزاری همایش مجازی علنی سازی روابط حکام عربی با رژیم صهیونیستی

همایش مجازی علنی سازی روابط حکام عربی با رژیم صهیونیستی با حضور دکتر «علی‌اکبر ولایتی»، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی، «صلاح زواوی»، سفیر فلسطین در تهران، «ناصر ابوشریف» و «خالد القدومی» نمایندگان جنبش جهاد اسلامی فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین؛ حماس در تهران و برخی از شخصیت‌های کشوری و لشکری از ساعت ۱۵:۳۰ روز سه‌شنبه (۱ مهر ۱۳۹۹) به مدت ۴ ساعت برگزار شد.

در این نشست آیت‌الله اراکی در پیام خود به همایش، به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط برخی سران عربی را خلاف شرع و عرف و عقل دانست و مخالفت علما و رهبران اسلامی و آزادی خواهان جهان را در تقابل این عمل برشمرد. آیت‌الله اراکی در پیام خود افزود: «حکم شرعی کسانی که با رژیم کودک کش و غاصب رژیم صهیونیستی ارتباط گرفتند و به این رژیم پیوستند، همان حکمی است که بر کافر حربی وارد است؛ چرا که ارتباط مسلمانان با این رژیم به منزلۀ همکاری در جنایات‌های خبیثانه این رژیم است.»

در ادامۀ این نشست، خالد القدومی با اشاره به اینکه توافق سران عربی با مصوباتی که در طول سال‌های گذشته در اتحادیه عربی تصویب کردند، معارض است. وی افزود: «در حال حاضر تحول جدیدی در فضای سیاست‌گذاری‌های اعراب رخ داده و آنان در موضع‌گیری‌هایشان عقب‌گرد داشته‌اند.» نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین؛ حماس در ادامه تصریح کرد: «با اعلام معامله قرن، هیچ چیزی به عنوان راه‌حل میان دو دولت وجود ندارد و به منزلۀ اعلام جنگ میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها است.» وی افزود: «اتحادیه عرب مصوبات قبلی خود را به زباله‌دان تاریخ سپرده و در واکنش به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، نه تنها این اقدام را محکوم نکرده، بلکه به مخالفت با آرمان فلسطینیان پرداخته است.»

خالد القدومی با اشاره به اینکه مرحله کنونی، مرحله جداسازی حق از باطل و شناخت مؤمن و کافر است، عنوان کرد: «با درک عمیق از آنچه اتفاق افتاده، در می‌یابیم که اقدام حکام عربی که با حمایت مزدوران آمریکایی - صهیونیستی به جهت نشانه گرفتن محور مقاومت در منطقه است و آنان در پی به چالش کشیدن امنیت مردم منطقه و تضعیف محور مقاومت در منطقه هستند.» وی تأکید کرد: «تدوین راهبرد مشترک به منظور مقابله با اقدام خیانت بار سران عربی، تنبیه و مجازات افرادی که در عادی‌سازی رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند و یافتن نقش علما و روحانیون در عادی‌سازی روابط از جمله راهکار‌هایی است که می‌توان در تقابل با این اقدام خبیثانه به کار برد.»

نماینده جنبش حماس در پایان سخنانش افزود: «تاریخ نشان می‌دهد که هرکس که با آرمان فلسطین همراه شود، برای او خیر و گشایش اتفاق می‌افتد و هرکس به این آرمان خیانت کند، نابود می‌گردد؛ چرا که این همان وعده‌ی الهی است.» در ادامه همایش صلاح زواوی سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با اشاره به اینکه تمام گروه‌های فلسطینی باید در مقابل رژیم صهیونیستی متحد و یکپارچه باشند، افزود: «خیانت رژیم‌های عربی محکوم است و در حال حاضر یکپارچگی ملت امری مهم و ضروری است.» وی تصریح کرد: «آنچه در توافقنامۀ اسلو آمد این بود که با تشکیل دولت یهود برای فلسطینیان نیز دولتی مستقل تأسیس شود؛ طبق این قرارداد مقرر بود در سال ۱۹۹۹ (۱۳۷۸) این امر محقق شود، اما ۲۱ سال از آن می‌گذرد، اما این موضوع همچنان محقق نشده است.»

وی ادامه داد: «در خصوص موضوع عادی‌سازی روابط که به‌تازگی اتفاق افتاد، آنچه امارات و بحرین در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی انجام دادند یک اشتباه تاریخی است.» سفیر فلسطین در تهران ادامه داد: «من به برادرانم ازجمله ابو شریف و ابو عمر می‌گویم که ما باید در زمینه احقاق حقوق فلسطینیان منسجم‌تر و متحدتر از گذشته حضور داشته باشیم تا بتوانیم با کمک جمهوری اسلامی ایران که قوی‌ترین متحد ماست دشمن اشغالگرمان را شکست دهیم.»

وی افزود: «می‌خواهم سخنی را خطاب به ایرانی‌های عزیز بگویم و آن هم این است که ما سپاسگزار ایستادگی و حمایت‌های شما هستیم. شما به خاطر ما با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستید و با تحریم‌های ظالمانه‌ای روبه‌رو شده‌اید. شما به خاطر حمایت از فلسطین مورد تحریم‌های ظالمانه قرارگرفته‌اید و اگر دست از این حمایت‌ها بردارید قطعاً دلار‌های آمریکایی به سوی شما سرازیر خواهد شد و به شما اجازه داشتن فناوری و سلاح‌های هسته‌ای را خواهند داد، اما شما با استناد به اصول اسلامی و قرآنی دست از اعتقاداتان نخواهید کشید.»

دکتر علی‌اکبر ولایتی نیز در پیامی به همایش اظهار داشت: «گفتمان مقاومت سیر اعجاز گونه انتفاضه سنگ تا موشک را پدید آورد.» وی افزود: «دشمنان مقاومت اسلامی طی دهه‌های اخیر در سطح منطقه و چه در عرصۀ بین‌الملل سناریو‌های مختلفی در جهت حفظ منافع استکباری و استعماری خویش طراحی و اجرا نمودند.»

منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

کلید واژه ها: حماس دکتر ولایتی آیت الله اراکی فلسطین رژیم صهیونیستی امارات بحرین