ترسیم دیدگاه‌های رئیس جمهوری منتخب در نخستین نشست خبری

۰۱ تیر ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۷ کد : ۳۸۲۷ اخبار سیاسی اخبار ملی اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۴۴۴
ترسیم دیدگاه‌های رئیس جمهوری منتخب در نخستین نشست خبری

با پایان رقابت‌های سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی حجت‌الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» گمانه زنی درباره کابینه دولت جدید از یک سو و توصیه‌ها به رئیس جمهوری منتخب از سوی دیگر آغاز شده است. رئیس جمهوری منتخب هم در نخستین نشست خبری خود به نوعی تلاش کرد تا به این گمانه زنی‌ها پایان دهد. نخستین بخش از نشست خبری رئیس جمهوری منتخب د ر روز دوشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۰ بر پایبندی به عهد با مردم اختصاص داشت و رئیسی در این زمینه تأکید کرد: «ما باید به عهدی که با مردم بستیم وفادار بمانیم و وفاداری این است که با همه وجود برای رفع مشکلات پیش رو و باز کردن گره‌ها تلاش کنیم. با اعتماد به نیروی انسانی به ویژه جوانان و ذخایر ارزشمند کشور ان‌شاءالله وضعیت و شرایط به نفع مردم و برای گشایش در زندگی مردم تغییر می‌کند.»

مرور و بررسی وعده‌های اعلام شده از سوی حجت‌الاسلام رئیسی در بحبوحه انتخابات هدف این نوشتار نیست اما به اعتقاد برخی از تحلیلگران مجموعه وعده‌های رئیس جمهور منتخب در دوران رقابت‌ها و در مقایسه با دیگر نامزدهای انتخابات چندان غیرمنطقی و دور از شرایط جامعه نبود. رئیسی وعده افزایش یارانه نداد. در مقایسه با سایر نامزدهای همسو با خود، موضع منطقی‌تری درباره موضوعات اساسی کشور مانند برجام و روابط خارجی داشت و درباره آزادی‌های اجتماعی خاص وعده‌ای خارج از توان و چارچوب مشخص نداد و این رویه در نخستین نشست خبری وی هم تا حدودی مشهود بود رئیس جمهوری منتخب از رسانه‌ها خواست درباره کابینه آینده گمانه زنی نکنند و تأکید کرد برای چینش کابینه از سامانه‌ای استفاده خواهد کرد تا همه مردم بتوانند در معرفی افراد صالح به دولت آینده کمک کنند. این درخواست حجت‌الاسلام رئیسی از رسانه‌ها مبنی بر پایان دادن به گمانه زنی‌ها به دلیل انتشار و تحلیل فهرست‌های متنوعی از وزرا و اعضای کابینه وی، طی روزهای گذشته در رسانه‌هاست.

نشست خبری رئیس جمهوری منتخب گرچه محورهای متنوعی داشت اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها، برجام و سیاست خارجی بود. پرسش‌های مختلف خبرنگاران اغلب معطوف به برجام و دیپلماسی و با هدف آگاهی از دیدگاه‌های رئیسی درباره آینده روابط بین‌الملل جمهوری اسلامی بود. حجت‌الاسلام رئیسی درباره برجام تصریح کرد: شرایطی جدیدی پیش روی دنیا است؛ دنیا باید بداند که تا امروز فشار حداکثری بر ملت ما کارساز نشده است و باید تجدید نظر کنند و بازگردند؛ ملت ما نشان دادند که در مقابل فشارها مقاومت و ایستادگی می‌کند و باید بدانند که سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمی‌شود و به برجام نیز محدود نخواهد شد، بلکه ما تعاملی گسترده و متوازن را در سیاست خارجی دنبال خواهیم کرد.

رئیس جمهوری منتخب هرنوع مذاکره ای را که به نفع کشور و مردم باشد تأیید کرد و گفت: هر مذاکره‌ای که منافع ملی در آن تضمین شود حتماً مورد حمایت ما خواهد بود اما ما وضعیت اقتصاد و شرایط مردم را به مذاکرات گره نخواهیم زد و اجازه نخواهیم داد که مذاکره برای مذاکره و مذاکرات فرسایشی باشد، بلکه هر نشستی باید همراه با نتیجه باشد و برای ملت بزرگ ایران آورده‌ای داشته باشد.

بسیاری از تحلیل‌گران طی روزهای پس از پیروزی حجت‌الاسلام رئیسی درباره دیدگاه وی نسبت به برجام گمانه زنی‌هایی را منتشر کردند اما به نظر می‌رسد رئیسی نیز مانند دولت مستقر، از برجام و مذاکره نتایج ملموسی را انتظار دارد و گام‌های بعدی را بر اساس آن نتایج خواهد برداشت حجت‌الاسلام رئیسی در نخستین نشست خبری خود پس از پیروزی در انتخابات به موضوعی اشاره کرد که شاید بتوان آن را به نوعی دیگر هم تحلیل کرد. وی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند در چه شرایط دولت جدید شروع شد و قرار است فعالیت کند؛ گفت: «وضعیت و شرایط کشور روشن است و مراکز و نهادهای مختلف آمارهایی می‌دهند و این آمارها از دید مردم و رسانه‌ها پنهان نیست!»

گرچه منظور رئیس جمهور منتخب بیشتر معطوف به آمار اقتصادی است و وی حضور مردم در انتخابات را حاوی پیام وحدت و انسجام ملی و تغییر تعبیر کرد اما آمارها از شرایط دشواری حکایت دارد که هم وی به عنوان رئیس قوه مجریه و هم دیگر نهادها با آن مواجه هستند. جامعه‌ای که از سیاست به نوعی دل‌زده شده و این دلزدگی را با عدم مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نشان داده است، می‌تواند از مهم‌ترین دغدغه‌های آینده رئیس جمهوری منتخب باشد. شاید به همین دلیل است که حجت‌الاسلام رئیسی بارها تأکید کرده است که رئیس جمهوری تمام مردم ایران است. درباره این دغدغه اظهارنظرهای مختلفی از فردای انتخابات در رسانه‌های منعکس می شود. در این زمینه ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرده است: روسای جمهور موظف هستند به کسانی که به هر دلیل در انتخابات شرکت نکردند یا شرکت کرده اند و به ایشان رأی نداده‌اند توجه کنند، در انتخابات ریاست جمهوری این تعداد، تعداد زیادی است و آقای رئیسی موظف هستند که به این افرادی که یا مشارکت نکردند و یا مشارکت کرده اند منتهی به ایشان رأی نداده اند توجه کنند.

در نشست خبری نخست، حجت‌الاسلام رئیسی تنها بخشی از دیدگاه ها و برنامه های خود را اعلام و ابراز کرد و طی روزها و هفته های آینده، دیدگاه های بیشتری هم انعکاس خواهد یافت اما امید جامعه ایران بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور و دوری از شعارزدگی‌های متداول است.

منبع خبر: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران

کلید واژه ها: جمهوری رئیس جمهوری ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری جمهوری منتخب رئیسی الاسلام رئیسی حجت الاسلام رئیسی رئیس رئیس جمهوری منتخب


نظر شما :